Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід | RSSП`ятниця, 19.04.2024, 02:46

Меню сайту
Рекомендуємо
Комунальний навчальний заклад Київської обласної ради “Київський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних кадрів” Комунальний заклад Київської обласної ради «Центр творчості дітей та юнацтва Київщини»
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 451
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2017 » Червень » 23 » Звіт директора Ставищенського районного центру дитячої та юнацької творчості (част. 3)
11:19
Звіт директора Ставищенського районного центру дитячої та юнацької творчості (част. 3)

1.5 Організаційно-масова робота

  Впродовж минулого навчального року здійснювався комплекс заходів, спрямованих на пошук, навчання і розвиток обдарованих дітей, а також створення умов для їхнього творчого самозростання. Традиційними масовими заходами у 2016/2017 навчальному році стали: участь у привітанні учасників серпневої наради педагогічних працівників району, концертних програмах до Дня вчителя, Дня людей з обмеженими можливостями, Дня Святого Миколая, Нового року, Міжнародного Дня 8 Березня, Масляної, Дня Перемоги, Міжнародного Дня захисту дітей. Традиційно в гуртках ЦДЮТ проводяться: розважальні програми під час канікул, Дні відкритих дверей, тематичні концерти, звітні концерти, посвята у гуртківці, календарно-обрядові свята тощо.

  Виховна робота у Ставищенському районному центрі дитячої та юнацької творчості (культорганізатори Дишлюк Л.В., Даниленко Ю.С.) здійснюється за програмою «Моє завтра починається сьогодні» і реалізується за напрямами: туристсько-краєзнавчим «Стежками рідного краю»; національно-патріотичним «Ми – українці!»; профорієнтаційним «Крокуємо у майбутнє»; морально-етичним «Перлини духовності»; інтелектуальним «Хочу все знати!»; превентивним «Твоє життя – твій вибір»; родинно-сімейним «Домашнє вогнище родинне – оселя наша і сім’я»; екологічним «Земля квітучої краси»; художньо-естетичним «Світ моїх захоплень»; оздоровчим «В здоровому тілі – здоровий дух». В рамках програми протягом року для вихованців ЦДЮТ був проведений 21 захід. Традиційними стали ігрові марафони, масові заходи: «Посвята в гуртківці», до Дня гідності та свободи, «Повір у себе» (до дня людей з обмеженими можливостями), новорічні свята, командні чемпіонати з інтелектуальних ігор, свято Масляної, свято Весни, творчий звіт гуртківців «Свято в місті майстрів». Робота (методист Міщенко Н.М.) в усіх загальноосвітніх навчальних закладах району організовується згідно Основних орієнтирів виховання учнів 1-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів України, Концепції національно-патріотичного виховання дітей та молоді, виховних програм навчальних закладів, класних колективів та програм і проектів роботи з батьківською громадськістю.

   Протягом нинішнього навчального року проведено 4 засідання районного методичного об’єднання заступників директорів з виховної роботи та педагогів-організаторів загальноосвітніх навчальних закладів району і виїзний семінар «Громадсько активні школи – агенти суспільних змін» на базі Ставищенського НВК № 1.

  Розкішнянська ЗОШ І-ІІІ ст., Ставищенський НВК №1, Гейсиська ЗОШ І-ІІІ ст., Гостромогильський НВК, Журавлиська ЗОШ І-ІІІ ст., Красилівський НВК, Стрижавська ЗОШ І-ІІІ ст., Іванівська ЗОШ І-ІІІ ст., Попружнянський НВК працюють в рамках проекту «Школа як осередок розвитку громади». Педагоги цих навчальних закладів були учасниками національної конференції «Створення інклюзивного середовища в школах і громадах» (12-13.12.2016р.) та фестивалю «Розвиток громадсько активних шкіл в контексті сучасних змін» (02.11.2016р.).

  У нинішньому навчальному році у рамках діяльності Районної асоціації дитячих організацій Ставищенщини «Крона» по п’яти напрямках («Почни з себе», «Ерудит», «Світ захоплень», «Краєзнавець», «Перші старти») було проведено 7 виховних справ.

   У 2016/2017н.р. переможцями загальнорайонної гри «Світ дитинства» РАДОС «Крона» стали:

Ставищенський НВК № 1 – 1 місце;

Ставищенський НВК № 2 – 2 місце;

Гостромогильський НВК – 3 місце;

Ясенівська ЗОШ І-ІІ ст. – 4 місце;

Красилівський НВК – 5 місце.

   Проведено три засідання Координаційної ради РАДОС «Крона».

   Представники органів районного учнівського самоврядування взяли участь в обласних зборах лідерів самоврядування дітей та учнівської молоді, в роботі Обласної ради дітей Київщини, в дні учнівського та студентського самоврядування «Самоврядування – крок до державотворення» у Київській обласній державній адміністрації та Київській обласній раді (14.12.2016 р.).

   Учні та педагоги загальноосвітніх навчальних закладів протягом року були активними учасниками та переможцями більше 20 районних, обласних та Всеукраїнських творчих конкурсів: конкурсів малюнків та плакатів, поетичних та екологічних конкурсів, профорієнтаційних заходів, конкурсів в рамках діяльності учнівського самоврядування. Найактивнішими учасниками цих заходів стали колективи Ставищенського НВК № 1, Бесідського НВК, Гостромогильського НВК, Торчицького НВК та Красилівського НВК: обласний конкурс творчих робіт «Київщина без корупції» - ІІІ місце – Манєєва Таміла, учениця Торчицького НВК, керівник Мекеда Т.В.; обласний етап Всеукраїнського юнацького фестивалю «В об’єктиві натураліста» – ІІ місце – творча група Ставищенського НВК №2, керівник Шпуляр Л.М.; обласний етап Всеукраїнської акції «Годівничка» – І місце – творча група Бесідського НВК, керівник Стеценко В.М., та творча група Іванівської ЗОШ І-ІІІ ст., керівник Гривас М.П.

   Діти та педагоги Ставищенщини не стояли осторонь обласних та Всеукраїнських акцій: підтримали обласні акції «Подарунки дітям АТО до дня Святого Миколая», Всеукраїнську громадську соціально-екологічну акцію з прибирання зелених зон та благоустрою територій «Зробимо Україну чистою», ХІІ Всеукраїнську благодійну акцію Всеукраїнського благодійного фонду «Серце до серця», що пройшла під гаслом: «Хочу бачити життя», зібравши 8630 грн.

  Вчителі загальноосвітніх навчальних закладів району були активними учасниками професійних конкурсів для педагогів: Всеукраїнський конкурс методичних моделей виховного процесу в освітніх закладах «Виховати особистість» – І місце – Дудник Т.В., вчитель Красилівського НВК, обласний етап даного конкурсу – ІІ місце – Стеценко В.М., заступник директора з виховної роботи Бесідського НВК; обласний конкурс суспільно значущих проектів учнівського самоврядування – І місце – Бабенко О.М., педагог-організатор Гостромогильського НВК; обласний етап Всеукраїнської акції «Годівничка» – І місце – Смірнова О.Ю., педагог-організатор Торчицького НВК.

 

1.6. Висвітлювання діяльності позашкільного навчального закладу:

  • З метою зростання позитивного іміджу Ставищенського районного центру дитячої та юнацької творчості діяльність, досягнення позашкільного навчального закладу відображаються на сторінках районної газети «Сільські обрії», у передачах районного телебачення ТРК «Грант», на веб-сайтах Ставищенського районного ЦДЮТ, відділу освіти Ставищенської районної держадміністрації, КЗ ЦТДЮК Київщини. У навчальному закладі оформлені та щорічно поповнюються книги «Миттєвості творчості року»; на веб-сайті закладу у розділі «Сузір'я талантів» виставляються фотографії та перемоги вихованців та керівників гуртків; ведеться банк даних результативності учасників навчально-виховного процесу у поточному навчальному році .
  • У закладі складений каталог статей про діяльність навчального закладу, що опубліковані на сторінках районної газети «Сільські обрії». Всього він нараховує 171 статтю, з них у 2016/2017 році - 12 статей.

1.7.  Аналіз управлінської діяльності в закладі у 2015/2016 навчальному році

Зміст роботи

Результати

 

Організація навчально-виховного процесу;

Планування навчально-виховної роботи;

 

 

 

 

Вдосконалення внутрішнього контролю.

Забезпечення оптимальних, стабільних умов для навчально-виховного процесу.

Навчально-виховний процес організований відповідно до плану роботи, навчального плану на 2016/2017 навчальний рік, місячних та тижневих планів роботи навчального закладу; плану роботи відділу освіти Ставищенської РДА, плану масових заходів з учнівською молоддю КЗ "Центр творчості дітей та юнацтва Київщини"

У 2016/2017 навчальному році перевірені стан роботи гуртків з питання наповнюваності, з виконання вимог щодо ведення керівниками гуртків ділової документації, з виконання учасниками навчально-виховного процесу техніки безпеки, з проведення інструктажів та бесід з профілактики дитячого травматизму, здійснення на заняттях гуртків міжпредметних зв’язків, з виконання навчальних програм, з дотримання санітарно-гігієнічних норм під час проведення гурткового заняття.

  1.  

Управління навчально-виховним та господарським життям навчального закладу.

 

З метою підвищення рівня навчально-виховної роботи, упровадження в практику досягнень педагогічної науки й передового педагогічного досвіду за навчальний рік проведені:

  • оперативні наради членів адміністрації – щотижнево;
  • інструктивно-методичні наради при директорові щомісячно;
  • засідання методичної ради – 4;
  • засідання педагогічної ради - 4 ;
  • засідання методичного об’єднання керівників гуртків – 4;
  • засідання художньої ради – щомісячно;
  • засідання постійнодіючогосемінару для заступників директорів з виховної роботи - 4;
  • засідання Школи молодого педагога – 4;
  • збори трудового колективу – 2;
  • засідання заступників директорів з виховної роботи - 4;
  • засідань батьківського комітету – 5;
 

Проведення систематичного моніторингу динаміки розвитку закладу як навчально-виховного закладу, життєвої компетенції вихованців

Визначення інтересів, уподобань, здібностей, можливостей, забезпечення умов і змісту педагогічної діяльності для максимальної реалізації їхніх здібностей. Проведені моніторинги результативності роботи навчального закладу, участі вихованців у творчих конкурсах та фестивалях, участі навчальних закладів у міських масових заходах, попиту освітніх послуг позашкільних навчальних закладів міста, моніторинг складу вихованців, оцінка діяльності навчального закладу як позашкільного закладу сприяння здоров’ю, моніторинг захворюваності учасників навчально-виховного процесу, охоплення послугами позашкільної освіти дітей з обмеженими можливостями.

 

Раціональний та доцільний розподіл функціональних обов’язків між адміністрацією, педагогами закладу

Роботи всіх сфер діяльності навчального закладу. Наказ від № 41 від 31.08.2016 «Про розподіл функціональних обов’язків між членами адміністрації»; посадові обов’язки всіх працюючих доведені під підпис до кожного працівника навчального закладу.

 

Забезпечення життєдіяльності навчального закладу

Залучення позабюджетних коштів, покращення роботи з охорони праці та соціального захисту

 

Адміністративно-господарська робота

Покращення матеріально-технічної бази закладу

 

Звіт директора перед громадськістю колективом

Постійне інформаційне забезпечення, гласність: щорічне звітування директора про виконання Колективного договору між адміністрацією та профспілковим комітетом на зборах трудового колективу двічі на рік (червень, грудень)

 

Забезпечення систематичного інформаційного супроводу навчально-виховного процесу на сайті, інформаційних стендах та ЗМІ.

Інформованість учасників навчально-виховного процесу та громадськості району про діяльності навчального закладу через Web-сайт, районну газету «Сільські обрії», ТРК «Грант», майстер-класи керівників гуртків, рекламної продукції.

 

Внутрішній контроль

За підсумками внутрішнього контролю з боку адміністрації можна відзначити високий та достатній методичний рівень проведення заняття керівниками гуртків Колісник С.А., Заболотньою Л.П., Кулібабою Т.А., Куліковою Г.І., Коломійцем О.О., Клочко О.П.

 

Виконання ст. 10 Конституції України

Робота здійснюється на достатньому рівні. Ділова документація Ставищенського районного центру дитячої та юнацької творчості (накази, протоколи нарад при директорі, протоколи засідань педагогічної, методичної рад, Школи молодого педагога, художньої ради, журнали вхідного та вихідного листування тощо) ведеться вчасно, українською мовою. Накази з основної діяльності та кадрових питань своєчасно доводяться до відома виконавців та працівників закладу під особистий підпис.

  • року видано 78 наказів з основної діяльності; 47 наказів з кадрової роботи . Проведено 2 засідання Ради закладу.

    1.8. Охорона праці та техніки безпеки

        Відповідно до Закону України «Про охорону праці» в Центрі приділяється належна увага створенню безпечних умов праці та навчання учасників навчально-виховного процесу. Упродовж 2016/2017 навчального року. В навчальному закладі забезпечувалося дотримання правил пожежної безпеки, електробезпеки, санітарії та гігієни. За звітний період у закладі не зареєстровано випадків дитячого травматизму. Усі навчальні кабінети закладу укомплектовані необхідним обладнанням, інструментами, матеріалами, реквізитом та меблями для проведення гурткових занять відповідно до навчальних програм та профілю гуртків.

       Протягом навчального року систематично та організовано проводилася робота по охороні та збереженню здоров’я гуртківців і педагогів під час проведення навчальних занять, виховних заходів, екскурсій, поїздок на районні та обласні масові заходи. Постійно здійснювалася перевірка організації адміністративного контролю за якістю проведення навчання та інструктажів з техніки безпеки, дотримання встановленого режиму праці й відпочинку, трудової дисципліни, систематично заслуховуються звіти про виконання угоди, наказів, інструкцій із техніки безпеки на засіданні педагогічної ради або профспілкового комітету.

      У задовільному стані знаходяться електрообладнання, електрощитова, система пожежогасіння, яка складається з вогнегасників (3 штуки; пожежний щит); тепломережа.

Переглядів: 584 | Додав: leonivna8 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Червень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Друзі сайту
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Ставищенський комунальний заклад позашкільної освіти "КРОКУС" © 2024